Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekstra na tłusty czwartek inaczej;)
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5700
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 91
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 110
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 614
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5700
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 91
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 110
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 614
Składniki
Zrobic rozczyn:podgrzać szkl mleka,rozpuścic w niej drożdże,cukier,i ciut mąki.Zostawic do wyrośnięcia.Na stolnicy zarobić ciasto z rozczynu i reszty składników.Zostawić pod ściereczką do wyrośnięcia.Odrywać rękami małe kawałki i formować placuszki.Smażyć na głebokim oleju z obu stron.Posypac(po smażeniu odrazu)pieczarkami doszonymi i startym serem.Podawac gorące.