Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ,szybkie i tanie ciacho.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 164
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 164
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Składniki
250 ml śmietanki i 250 ml jogurtu ubijamy z cukrem. Dodajemy wypestkowane czereśnie ,całość mieszamy z rozpuszczoną w wodzie żelatyną i wylewamy do wyłożonej na spodzie biszkoptami tortownicy. Wkładamy do lodówki do stężenia. Pozostałą śmietankę i jogurt ubijamy wraz z cukrem waniliowym ,cukrem i syropem barmańskim ,waniliowym. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę i dokładnie masę z nią mieszamy. Wylewamy na stężałą masę z czereśniami. Na wierzch układamy biszkopty. Wkładamy do lodówki do stężenia. Ulubioną galaretkę rozprowadzamy w gorącej wodzie ,lekko studzimy i wylewamy na wierzch śmietanowca.