Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sama słodycz, inaczej nie potrafię tego opisać :) Przepis zapożyczyłam od "Anyżkowo"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4275
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34273
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1934
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113684
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4275
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34273
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1934
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113684
Składniki
PRZYGOTOWANIE MAS: Do garnka wlej 4 szklanki mleka i doprowadź do wrzenia. Resztę mleka przelej do rondelka. Dodaj cukier wanilinowy, cukier puder, mąkę i sól. Wymieszaj składniki i wlej lekkim strumieniem do gotującego się mleka. Gotuj chwilę aż masa zgęstnieje cały czas mieszając. Podziel masę na 2 części. Do jednej wsyp połamaną czekoladę na kawałki i wymieszaj składniki. Do drugiej części wrzuć masę krówkową i połącz składniki.
PRZYGOTOWANIE POLEW: polewa krówkowa : Podgrzej masę krówkową aż będzie miała gęstą konsystencje. polewa czekoladowa : Do garnuszka wlej śmietanę i podgrzej. Wrzuć połamaną czekoladę i wymieszaj składniki.
Podłużną małą formę wyłóż folią. Dno formy wyłóż herbatnikami i posmaruj czekoladową masę. Przykryj kolejną wartą herbatników i posmaruj masą krówkową. Czynność powtarzaj do wyczerpania składników (masy). Ciasto polej polewą krówkową, następnie posyp pokrojonymi batonikami i polej polewą czekoladową. Ciasto wstaw do lodówki na całą noc.