Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Snickers budyniowy"
pyszny, rozpływający się w ustach, sycący sernik z dodatkiem polewy karmelowe...
Odsłon: 2388
Warzywna wariacja jest idealnym dodatkiem do śniadania lub kolacji , sprawdzi...
Odsłon: 178
Jest bardzo zdrową, smacznną, szybką do zrobienia i sycącą sałatką do obiadu,...
Odsłon: 237
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem może wydawać się pracochłonna. To jedna...
Odsłon: 2348
Warzywna wariacja jest idealnym dodatkiem do śniadania lub kolacji , sprawdzi...
Odsłon: 178
Jest bardzo zdrową, smacznną, szybką do zrobienia i sycącą sałatką do obiadu,...
Odsłon: 237
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem może wydawać się pracochłonna. To jedna...
Odsłon: 2348
Składniki
Ciasto: wyrób. Ciasto podziel na trzy części. Z dwóch upiecz placki w formie 23 na 38 cm (piecz 25-30 minut w temp. 180°C).
Masa: orzechy posiekaj, dodaj miód, margarynę i cukier, usmaż. Pozostałe ciasto ułóż w tej samej formie, posmaruj gorącą masą orzechową. Piecz 35 min w 180°C.
Krem: pół szklanki mleka rozrób z mąkami. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem i laską wanilii. Wyjmij wanilię, wlej mączną mieszankę. Ugotuj budyń, ostudź.
Margarynę utrzyj, dodając budyń. Jedno ciasto posmaruj dżemem, ułóż drugi placek. Posmaruj kremem, ułóż placek z masą orzechową.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Deserki z galaretki , serka homogenizowanego i bakalii
Desery
Muffiny z powidłami śliwkowymi
Desery
Pulchne ciasto rabarbarowe
Desery
Murzynek z wiśniami z kompotu
Deserki z galaretki , serka homogenizowanego i bakalii
Proste, smaczne kolorowe deserki z galaretek . Galaretki połączone z serkiem...
Odsłon: 66
Muffiny z powidłami śliwkowymi
Dzisiaj do popołudniowej kawy polecam bardzo smaczne muffiny z powidłami śliw...
Odsłon: 73