Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Strucla z makiem i bakaliami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22641
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 128
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 352
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 266
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22641
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 128
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 352
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 266
Składniki
Zagnieć ciasto z masła utartego z cukru, jaj, mleka z drożdżami, soli i mąki. Wyrośnięte, rozwałkuj na prostokątny placek, wyłóż nadzienie. 1/3 ciasta zwiń do wewnątrz, dociśnij.
Zwiń do wewnątrz 1/3 ciasta po przeciwległej stronie i ponownie je zro luj. Przełóż na blachę z pa pierem do pieczenia, łącze niem do dołu. Posmaruj ma słem. Piecz 40 min w 180°C.
90 min • Porcja 294 kcal • Koszt porcji 2 zł • Przepis na 16 porcji.Źródło: Kobieta i życie