Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Surówka warstwowa"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 130
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2816
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 130
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2816
Składniki
Ryż przepłucz dokładnie na sicie, a następnie przełóż do garnka. Ugotuj w osolonej wodzie według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej i ostudź.
Wędzonego łososia pokrój w cienkie plasterki, a potem w kostkę. Krewetki ułóż na sicie, sparz wrzątkiem. Pozostaw do osączenia. Awokado umyj, przekrój na pół, usuwając pestkę. Wydrąż miąższ. Pokrój go w kostkę i skrop sokiem z połowy limonki.
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę. W szklankach układaj warstwami ryż, łososia, awokado, krewetki i jabłko. Kilka łyżek oliwy dopraw sokiem z limonki, solą, pieprzem, cukrem. Polej sałatkę.
Czas ok. 30 min; porcja – 310 kcal, cena 2,60 zł.Źródło: Świat kobiety