Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Świąteczne ciastka czekoladowe"
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 57
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 114
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1009
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 57
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 114
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1009
Składniki
Piekarnik nagrzej do temp. 190 st. (góra i dół bez termoobiegu). Formę na muffiny wyłóż 12 papilotkami. Masło roztop, ostudź. Czekoladę pokrój na kawałeczki.
Mąkę przesiej do miski z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Dodaj szklankę cukru, wymieszaj i odstaw. Jajka rozmiksuj w drugiej misce z mlekiem.
3Do sypkich składników dodaj masę jajeczną, kilkakrotnie delikatnie przemieszaj łyżką. Wlej roztopione masło, wsyp czekoladę. Całość krótko przemieszaj. 4Masę rozłóż do papilotek. Piecz, aż muffiny urosną, a na wierzchu utworzy się skorupka (ok. 20 minut). Sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest suche. Wyjmij, ostudź. Kremówkę ubij na sztywno. Dalej ubijając, dodaj resztę cukru i odrobinę czerwonego barwnika. Muffiny dekoruj czerwoną śmietaną i cukrowymi ozdobami.
czas ok. 60 min; porcja – 90 kcal, cena 1,40 złŹródło: Świat kobiety