Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Świąteczny lodowiec z ananasami"
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 163
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 830
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 163
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 830
Składniki
Żółtka dokładnie utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Wlej szklankę mleka, wsyp mąkę ziemniaczaną. Dobrze wymieszaj. Masę przelej do rondelka, gotuj na małym ogniu, cały czas mieszając, aż masa będzie miała konsystencję gęstego budyniu. Przestudź.
Margarynę zmiksuj, dodając po łyżce masy budyniowej. Biszkopty namocz w pozostałym mleku. Wyłóż nimi dno tortownicy o średnicy 22 cm. Rozsmaruj 1/3 masy budyniowej. Ułóż biszkopty namoczone w mleku, ponownie rozsmaruj 1/3 masy. Znów ułóż biszkopty i resztę masy, wierzch wyrównaj.
Galaretkę cytrynową przygotuj według instrukcji. Lodowiec udekoruj ananasami i winogronami, polej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki na kilka godzin.Źródło: Chwila dla Ciebie