Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj szarlotka, ale bezglutenowa z mąki kukurydzianej bezglutenowej. Smaczna, prosta w przygotowaniu i szybka. Polecam
foremka wredniej wielości, miska, garnek, nóż, łyżka, szklanka,
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2453
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 102
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2453
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 102
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Składniki
Mąkę, miękkie masło i cukier szybko wymieszać i zagnieść na jednolitą masę. 1/3 ciasta wylepiamy spód foremki wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką kukurydzianą bezglutenową. Jabłka obrać , oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka , wlać wodę dodać cukier, cynamon i goździki. Gotować do czasu aż jabłka zmiękną i woda wyparuje. Odstawić , wyjąć goździki. Masę wyłożyć na ciasto a na wierzch rozłozyć pozostałe ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni około 50 minut. Smacznego
Bezglutenowa szarlotka w przekroju.
Szarlotka gotowa do pieczenia.
Bezglutenowa szarlotka gotowa do podania.