Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj szarlotka, ale bezglutenowa z mąki kukurydzianej bezglutenowej. Smaczna, prosta w przygotowaniu i szybka. Polecam
foremka wredniej wielości, miska, garnek, nóż, łyżka, szklanka,
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 838
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5805
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9618
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 285
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 838
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5805
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9618
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 285
Składniki
Mąkę, miękkie masło i cukier szybko wymieszać i zagnieść na jednolitą masę. 1/3 ciasta wylepiamy spód foremki wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką kukurydzianą bezglutenową. Jabłka obrać , oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka , wlać wodę dodać cukier, cynamon i goździki. Gotować do czasu aż jabłka zmiękną i woda wyparuje. Odstawić , wyjąć goździki. Masę wyłożyć na ciasto a na wierzch rozłozyć pozostałe ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni około 50 minut. Smacznego
Bezglutenowa szarlotka w przekroju.
Szarlotka gotowa do pieczenia.
Bezglutenowa szarlotka gotowa do podania.