Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne szarlotkę kakaową z orzechami włoskimi, a dodatek cynamonu dodaje fajnego smaku. Ciasto jest pulchne, miękkie i lekko wilgotne co powoduje że rozpływa się w ustach.
blaszka, mikser,
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny. Jajka ucieramy z cukrem na gładką puszystą masę, dodając stopniowo olej. Do masy dodajemy suche składniki i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy jabłka i pokrojone orzechy włoskie. Dobrze mieszamy, a następnie masę przekładamy do średniej wielkości blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.