Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szarlotka z cytryną"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 171
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 47
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 171
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 47
Składniki
Cytrynę sparz, otrzyj skórkę. Jabłka zetrzyj na tarce. Skrop sokiem z cytryny, posyp cukrem i cynamonem. Odstaw. Przed wyłożeniem na ciasto odciśnij sok.
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej na stolnicę. Dodaj margarynę, posiekaj. Dodaj jajka,żółtka,śmietanę, skórkę z cytryny. Zagnieć ciasto, schłodź. Połową wyłóż formę, połóż jabłka, nakryj drugą połową.
Piecz 45 minut w temp. 180°C . Posyp cukrem pudrem.
<strong>Pani Irena Pancerz mieszka w Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Dobry Tydzień