Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatnie kruche ciasto z dodatkiem wiórków kokosowych. Wspaniale smakuje na gorąco i na zimno.
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6607
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 69
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3084
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6607
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 69
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3084
Składniki
Blaszka 21 X 33 cm lub tortownica 24 cm wysmarowana tłuszczem i posypana bułką. Ciasto. Wszystkie składniki umieścić w misie robota( przystawka z hakiem ) i wyrobić gładkie ciasto. Po wyrobieniu odkroić nieco ponad 1/3 część ciasta i zawinąć w folię. Resztę ciasta wyłożyć na blachę, wszystko schłodzić w lodówce. Masa jabłkowa. Jabłka obrać, pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do szerokiego dużego garnka i na wolnym ogniu podgrzewać około 10-15 minut, często mieszając. Potem dodać cynamon, mąkę i lekko rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Ostudzić. Jeśli masa będzie za słodka można dodać sok z cytryny. Ciasto w blaszce posypać wiórkami kokosowymi. Na ciasto wyłożyć przestudzoną masę jabłkową. Wierz przykryć resztą ciasta. Piec około 60 minut w 180 C.