Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatnie kruche ciasto z dodatkiem wiórków kokosowych. Wspaniale smakuje na gorąco i na zimno.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 829
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5787
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9600
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 278
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 829
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5787
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9600
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 278
Składniki
Blaszka 21 X 33 cm lub tortownica 24 cm wysmarowana tłuszczem i posypana bułką. Ciasto. Wszystkie składniki umieścić w misie robota( przystawka z hakiem ) i wyrobić gładkie ciasto. Po wyrobieniu odkroić nieco ponad 1/3 część ciasta i zawinąć w folię. Resztę ciasta wyłożyć na blachę, wszystko schłodzić w lodówce. Masa jabłkowa. Jabłka obrać, pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do szerokiego dużego garnka i na wolnym ogniu podgrzewać około 10-15 minut, często mieszając. Potem dodać cynamon, mąkę i lekko rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Ostudzić. Jeśli masa będzie za słodka można dodać sok z cytryny. Ciasto w blaszce posypać wiórkami kokosowymi. Na ciasto wyłożyć przestudzoną masę jabłkową. Wierz przykryć resztą ciasta. Piec około 60 minut w 180 C.