Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatnie kruche ciasto z dodatkiem wiórków kokosowych. Wspaniale smakuje na gorąco i na zimno.
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 244
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 22
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 284
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 244
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 22
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 284
Składniki
Blaszka 21 X 33 cm lub tortownica 24 cm wysmarowana tłuszczem i posypana bułką. Ciasto. Wszystkie składniki umieścić w misie robota( przystawka z hakiem ) i wyrobić gładkie ciasto. Po wyrobieniu odkroić nieco ponad 1/3 część ciasta i zawinąć w folię. Resztę ciasta wyłożyć na blachę, wszystko schłodzić w lodówce. Masa jabłkowa. Jabłka obrać, pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do szerokiego dużego garnka i na wolnym ogniu podgrzewać około 10-15 minut, często mieszając. Potem dodać cynamon, mąkę i lekko rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Ostudzić. Jeśli masa będzie za słodka można dodać sok z cytryny. Ciasto w blaszce posypać wiórkami kokosowymi. Na ciasto wyłożyć przestudzoną masę jabłkową. Wierz przykryć resztą ciasta. Piec około 60 minut w 180 C.