Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatnie kruche ciasto z dodatkiem wiórków kokosowych. Wspaniale smakuje na gorąco i na zimno.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19309
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13066
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1713
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232174
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19309
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13066
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1713
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232174
Składniki
Blaszka 21 X 33 cm lub tortownica 24 cm wysmarowana tłuszczem i posypana bułką. Ciasto. Wszystkie składniki umieścić w misie robota( przystawka z hakiem ) i wyrobić gładkie ciasto. Po wyrobieniu odkroić nieco ponad 1/3 część ciasta i zawinąć w folię. Resztę ciasta wyłożyć na blachę, wszystko schłodzić w lodówce. Masa jabłkowa. Jabłka obrać, pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do szerokiego dużego garnka i na wolnym ogniu podgrzewać około 10-15 minut, często mieszając. Potem dodać cynamon, mąkę i lekko rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Ostudzić. Jeśli masa będzie za słodka można dodać sok z cytryny. Ciasto w blaszce posypać wiórkami kokosowymi. Na ciasto wyłożyć przestudzoną masę jabłkową. Wierz przykryć resztą ciasta. Piec około 60 minut w 180 C.