Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche z jabłkami i mandarynkami. Ciasto z kruszonką bardzo dobre.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 797
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 797
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem i masłem.Przesiać mąkę z proszkiem, dodać olejek i zmiksować na ''żwirek''. Można w palcach rozkruszyć. Odsypać 1/3 na kruszonkę, resztę zagnieść. Tą większą część wyklepać na blaszkę 30x40, wyłożoną papierem do pieczenia.
owoce-Jabłka obrać, pokroić w plasterki i ułożyć na cieście posypanym tartą bułką. Na jabłka, ułożyć odsączone mandarynki.Posypać cukrem i cynamonem.
beza-Białka zmiksować ze szczyptą soli, potem po porcjami cukru. Wyłożyć na jabłka. Na bezę rozsypać kruszonkę.
Piec 40 min. w 180* (góra-dół) potem przełączyć tylko na dół i piec jeszcze z 15 min. Jakby góra za bardzo brązowiała, to przykryć papierem.Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem.