Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szpinak zapiekany w paprykach"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
Składniki
Szpinak opłucz, grubo posiekaj. Obraną cebulę, pokrój w piórka, przeciśnij ząbek czosnku. Rozgrzej olej. Przesmaż cebulę i czosnek, dodaj szpinak, podgrzewaj 5 min, dopraw solą i pieprzem. Patelnię zdejmij z ognia, wkrusz twaróg i ser z pleśnią wymieszaj.
Papryki umyj, przekrój wzdłuż, usuń nasiona. Nałóż farsz szpinakowy. Ułóż papryki na blasze pokrytej pergaminem. Piecz 20 min w 180 st. Przed podaniem posmaruj miodem i posyp orzechami.
porcja – 240 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety