Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja mała modyfikacja krążącego w internecie przepisu "Leśny mech". Niby mała zmiana, a smak całkowicie inny :)
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 80
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7980
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 80
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7980
Składniki
CIASTO Szpinak rozmrażamy, odsączamy nadmiar wody. Jajka ubijamy z cukrem na pulchną masę. Dodajemy olej i przesianą przez sitko mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, dalej miksujemy. Gdy składniki się połączą dodajemy szpinak i majonez, dokładnie mieszamy łyżką. Gotowe ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 20 min.
MASA Śmietankę 30% ubijamy mikserem, po chwili dodajemy cukier i mascarpone, dalej ubijamy do powstania puszystej masy. Na sam koniec dodajemy starte czekolady.
POLEWA CZEKOLADOWA Rozpuszczamy margarynę, następnie dodajemy cukier i mleko, gdy wszystko się rozpuści zdejmujemy z ognia i dodajemy kakao, dokładnie mieszamy. Polewę można od razu wylać na ciasto.
PRZEŁOŻENIE Wystudzone ciasto smarujemy musem malinowym, następnie nakładamy masę, a na niej układamy herbatniki i polewamy obficie polewą czekoladową.
Smacznego :)