Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja mała modyfikacja krążącego w internecie przepisu "Leśny mech". Niby mała zmiana, a smak całkowicie inny :)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
CIASTO Szpinak rozmrażamy, odsączamy nadmiar wody. Jajka ubijamy z cukrem na pulchną masę. Dodajemy olej i przesianą przez sitko mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, dalej miksujemy. Gdy składniki się połączą dodajemy szpinak i majonez, dokładnie mieszamy łyżką. Gotowe ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 20 min.
MASA Śmietankę 30% ubijamy mikserem, po chwili dodajemy cukier i mascarpone, dalej ubijamy do powstania puszystej masy. Na sam koniec dodajemy starte czekolady.
POLEWA CZEKOLADOWA Rozpuszczamy margarynę, następnie dodajemy cukier i mleko, gdy wszystko się rozpuści zdejmujemy z ognia i dodajemy kakao, dokładnie mieszamy. Polewę można od razu wylać na ciasto.
PRZEŁOŻENIE Wystudzone ciasto smarujemy musem malinowym, następnie nakładamy masę, a na niej układamy herbatniki i polewamy obficie polewą czekoladową.
Smacznego :)