Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szybka sałatka z fetą"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 770
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 119
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 770
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 119
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Składniki
ok. 15 minut
Jabłka umyć, osuszyć, nie obierać, pokroić w półplasterki lub w paseczki. Oczyszczoną starannie paprykę i ogórki pokroić w kosteczkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w grubsze plasterki (jak na zdjęciu) albo w ósemki.
Ser feta pokroić w grubą kostkę, jeśli jest w kawałku. Fetę w zalewie, odsączyć. Serowe kostki, oprószyć pieprzem (najlepiej świeżo mielonym), papryką, posypać tymiankiem i bazylią. Nie solić, gdyż ta odmiana greckiego sera jest dość słona.
Cząstki warzyw, jabłek oraz odsączoną na sitku kukurydzę rozłożyć w miseczce na plastrach pomidorów. Na wierzchu rozmieścić kostki fety. Sałatkę oprószyć solą, posypać natką. Udekorować pasmami majonezu (np. ze szprycki cukierniczej).Źródło: Twoje Imperium