Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szybki deser porzeczkowy"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 908
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 217
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9321
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 908
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 217
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9321
Składniki
Jajka ubij na puszystą masę. Pod koniec ubijania dosyp cukier. Obie mąki przesiej z proszkiem, porcjami wsypuj do masy jajecznej i mieszaj łyżką. Formę do tarty wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Piecz je 15 minut w temp. 200°C.
Porzeczki opłucz, oderwij od gałązek. Z połowy owoców i cukru usmaż konfiturę. Rozsmaruj ją na cieście. Obłóż resztą owoców. Ew. oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj