Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szybki deser porzeczkowy"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2765
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 739
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 87
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2765
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 739
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 87
Składniki
Jajka ubij na puszystą masę. Pod koniec ubijania dosyp cukier. Obie mąki przesiej z proszkiem, porcjami wsypuj do masy jajecznej i mieszaj łyżką. Formę do tarty wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Piecz je 15 minut w temp. 200°C.
Porzeczki opłucz, oderwij od gałązek. Z połowy owoców i cukru usmaż konfiturę. Rozsmaruj ją na cieście. Obłóż resztą owoców. Ew. oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj