Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto z kawą rozpuszczalną i cynamonem. Smaczne i łatwe do zrobienia. U mnie z kawą w granulkach, może też być rozpuszczalna kawa w proszku.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 141
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 399
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 442
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 141
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 399
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 442
Składniki
Piekarnik nagrzać do temperatury 160 stopni. Foremkę 20 cm x 30 cm wyłożyć papierem. Brązowy cukier wymieszać z cynamonem i odstawić na bok.
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do dużej miski. Dodać cukier, jajka, rozpuszczone masło, mleko i cukier waniliowy. Wymieszać mikserem na niskich lub średnich obrotach. Tylko do połączenia się składników, nie mieszać za długo.
Połowę ciasta wyłożyć na blaszkę i wyrównać. Posypać kawą rozpuszczalną i połową cukru z cynamonem. Wyłożyć resztę ciasta i wyrównać. Wierzch posypać resztą cukru z cynamonem i pokropić roztopionym masłem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50- 55 minut na złoto. Sprawdzić wykałaczką, czy ciasto jest już upieczone. Gdy ciasto wystygnie pokroić w kwadraty. W zamkniętym pojemniku przechowuje się przez 5 dni.