Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do garka wkładam masę krówkową, czekolady-mleczną i gorzką, łyżeczkę ekstraktu waniliowego oraz sól. Gotuje póki składniki nie połączą się. Następnie dodaje ją partiami do ugotowanego ryżu i dokładnie mieszam. Na 2 godz wkładam do lodówki. Następnie wyciągam , formuję szyszki i ponownie wstawiam do lodówki do schłodzenia.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 41
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 336
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 145
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 41
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 336
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 145
Składniki
1. Do garnka daję masę krówkową, czekoladę: gorzką i mleczną, łyżeczkę ekstraktu waniliowego oraz sól 2. Gotuję masę do momentu , póki składniki nie połączą się 3. Partiami dodaję masę do preparowanego ryżu i dokładnie mieszam 4. Wkładam wymieszany ryż na 2 godz do lodówki 5. Wyciągam ryż i formuję szyszki 6. Szyszki wkładam do lodówki do ponownego schłodzenia