Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna, prosta w przygotowaniu tarta bez pieczenia
Forma na tartę
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1277
Przepis na ten blok znalazłam w starym zeszycie mojej mamy i postanowiłam go...
Odsłon: 588
Bardzo lubię wracać do smaków dzieciństwa i przypominać sobie najlepsze potra...
Odsłon: 442
Sznycle wieprzowe polane łagodnym sosem miodowym ubarwią nasz niedzielny obiad.
Odsłon: 100
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1277
Przepis na ten blok znalazłam w starym zeszycie mojej mamy i postanowiłam go...
Odsłon: 588
Bardzo lubię wracać do smaków dzieciństwa i przypominać sobie najlepsze potra...
Odsłon: 442
Sznycle wieprzowe polane łagodnym sosem miodowym ubarwią nasz niedzielny obiad.
Odsłon: 100
Składniki
Masło roztopić i wystudzić. Masło i pokruszone herbatniki zmiksować blenderem lub w melakserze, aby konsystencja przypominała "mokry piasek". Formę na tartę posmarować niewielką ilością masła i wyłożyć na nią przygotowaną masę z ciastek i masła dokładnie dociskając. Masę włożyć do lodówki na czas przygotowania kremu.
Serek mascarpone, śmietankę 30%, cukier puder oraz cukier waniliowy zmiksować na gęsty krem. Krem przełożyć na schłodzony spód i na spód położyć maliny oraz borówki amerykańskie. Schłodzić przez około 4 godziny w lodówce. Smacznego!