Do góry

Desery Przepis na:

Tarta na chrupiącym spodzie ze śliwkami

Tarta na chrupiącym spodzie ze śliwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 535 Ocena: 7298

Dodano:

Odsłon: 561

Sezon na śliwki w pełni. Więc należy z nich korzystać :)

Składniki

  • Spód;
  • 1 i 1/3 szklanki przesianej mąki pszennej
  • 1/2 kostki margaryny do wypieków
  • 1/3 szklanki cukru
  • Wierzch;
  • 500 g. śliwek
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżki skrobii kukurydzianej
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tarta na chrupiącym spodzie ze śliwkami

Przygotowanie

  1. Przygotuj formę o śr. 22 cm.

    Składniki z spód zagniatamy ze sobą. Masa będzie mało zwarta, taka ma być.
    Wykładamy nią formę na tartę. Oblepiamy boki i pieczemy 20 minut w 150*


    Śliwki myjemy i drylujemy. Mieszamy z cukrem i skrobią.
    Masę wykładamy na gorące ciasto.
    Umieszczamy w piekarniku na 20 minut temp 150*


    Dzięki dodaniu skrobii, sok z owoców nie wsiąka w ciasto, a masa wygląda apetycznie i lekko żelowato. Gorąco polecam.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń