Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam zamieścić zdjęcia do niej pod poprzednim przepisem, ale stwierdziłam że zasługuje na oddzielny :) bo jest pyszna. Możemy kombinować z innymi owocami i też będzie super.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 772
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 772
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Składniki
Do mąki dodać cukier, żółtka, tym razem bez proszku do pieczenia oraz masło. Wszystko dokładnie zagnieść na gładkie ciasto, wstawić do lodówki by odpoczęło. Foremkę na tartę (o średnicy 27 cm) wysmarować tłuszczem, podsypać mąką, wylepić dno i ścianki ciastem, nakłuć widelcem powierzchnie. Wstawić do piekarnika na 20 minut i piec w 180 *.
Zagotować mleko, wsypać kaszę i gotować na małym ogniu do zgęstnięcia, przestudzić. Ubić białka na sztywno z cukrem, dodać do przestudzonej ale ciepłej kaszy, którą też chwilkę ucieramy mikserem i dokładnie mieszamy, wsypujemy porzeczki. Na upieczone ciasto wykładamy piankę, możemy na wierzch posypać jeszcze troszkę porzeczek. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 30-40 minut w 170 *. SMACZNEGO