Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarte placki z rzepy"
...ale pyszny.
Odsłon: 601
Polecam.
Odsłon: 558
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 54
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 52
...ale pyszny.
Odsłon: 601
Polecam.
Odsłon: 558
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 54
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 52
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 45 minut
Marchew, rzepę i cebulę obrać. Grubo zetrzeć na tarce. Dodać jajko, mąkę i pestki słonecznika. Przyprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Wymieszać. Na patelni porcjami rozgrzewać olej. Łyżką nakładać kupki ciasta warzywnego, formując owalne placki (jak ziemniaczane). Smażyć na rumiano. Osączyć z tłuszczu. Trzymać w cieple.
Twaróg wymieszać ze śmietaną. Przyprawić solą i pieprzem. Placki rozłożyć na talerzach przybranych listkami roszponki. Na plackach ułożyć porcje pikantnego twarożku. Posypać kiełkami.
Czas przygotowania: około 50 minutŹródło: Życie na gorąco