Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarte placki z rzepy"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 169
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 169
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 45 minut
Marchew, rzepę i cebulę obrać. Grubo zetrzeć na tarce. Dodać jajko, mąkę i pestki słonecznika. Przyprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Wymieszać. Na patelni porcjami rozgrzewać olej. Łyżką nakładać kupki ciasta warzywnego, formując owalne placki (jak ziemniaczane). Smażyć na rumiano. Osączyć z tłuszczu. Trzymać w cieple.
Twaróg wymieszać ze śmietaną. Przyprawić solą i pieprzem. Placki rozłożyć na talerzach przybranych listkami roszponki. Na plackach ułożyć porcje pikantnego twarożku. Posypać kiełkami.
Czas przygotowania: około 50 minutŹródło: Życie na gorąco