Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarte placki z rzepy"
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 45 minut
Marchew, rzepę i cebulę obrać. Grubo zetrzeć na tarce. Dodać jajko, mąkę i pestki słonecznika. Przyprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Wymieszać. Na patelni porcjami rozgrzewać olej. Łyżką nakładać kupki ciasta warzywnego, formując owalne placki (jak ziemniaczane). Smażyć na rumiano. Osączyć z tłuszczu. Trzymać w cieple.
Twaróg wymieszać ze śmietaną. Przyprawić solą i pieprzem. Placki rozłożyć na talerzach przybranych listkami roszponki. Na plackach ułożyć porcje pikantnego twarożku. Posypać kiełkami.
Czas przygotowania: około 50 minutŹródło: Życie na gorąco
Przepis od znajomego kucharza z renomowanej restauracji. Rzepa według tego pr...
Odsłon: 272
Pyszne, wyraziste i aromatyczne, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu d...
Odsłon: 59
Racuchy drożdżowe z jabłkami, to smak dzieciństwa. Puszyste, delikatnie słodk...
Odsłon: 68
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 709
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 497
Dr Joel Fuhrman to popularny amerykański lekarz, znany z promowania diety bog...
Odsłon: 155
Pyszne, wyraziste i aromatyczne, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu d...
Odsłon: 59
Racuchy drożdżowe z jabłkami, to smak dzieciństwa. Puszyste, delikatnie słodk...
Odsłon: 68
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 709
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 497
Dr Joel Fuhrman to popularny amerykański lekarz, znany z promowania diety bog...
Odsłon: 155
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 45 minut
Marchew, rzepę i cebulę obrać. Grubo zetrzeć na tarce. Dodać jajko, mąkę i pestki słonecznika. Przyprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Wymieszać. Na patelni porcjami rozgrzewać olej. Łyżką nakładać kupki ciasta warzywnego, formując owalne placki (jak ziemniaczane). Smażyć na rumiano. Osączyć z tłuszczu. Trzymać w cieple.
Twaróg wymieszać ze śmietaną. Przyprawić solą i pieprzem. Placki rozłożyć na talerzach przybranych listkami roszponki. Na plackach ułożyć porcje pikantnego twarożku. Posypać kiełkami.
Czas przygotowania: około 50 minutŹródło: Życie na gorąco
Przepisy Desery
Desery
Racuchy drożdżowe z jabłkami
Desery
Szarlotka z papierówek
Desery
Lody chałwowe
Desery
Puszysty i delikatny sernik z owocami
Racuchy drożdżowe z jabłkami
Racuchy drożdżowe z jabłkami, to smak dzieciństwa. Puszyste, delikatnie słodk...
Odsłon: 68
Szarlotka z papierówek
Kruche ciasto z lekko kwaskowym nadzieniem z papierówek
Odsłon: 223