Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 72
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 78
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 72
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 78
Składniki
Bakłażan i cukinie pokrój wzdłuż na plastry, posmaruj olejem, posól i podpiecz w piekarniku do zrumienienia. Papryki pokrój, usuń pestki i podpiecz. Gdy wystygną, obierz je ze skórki. Pomidorowy sok wymieszaj z jednakową ilością wody, zagrzej go i rozpuść w nim żelatynę (nie gotuj).
Cebulę podsmaż na łyżce oliwy, posyp cukrem. Kiedy się rozpuści, wlej ocet. Dno formy posmaruj tłuszczem i stopniowo ułóż w niej warstwę papryk, cukinii, bakłażana i czerwonej cebulki.
Poszczególne warstwy zalewaj pomidorową żelatyną. Cały proces powtórz. Wierzch polej resztą żelatyny i wstaw na kilka godzin do lodówki.Źródło: Na żywo