Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowy deserek dla dorosłych.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9338
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1142
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11482
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 507
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9338
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1142
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11482
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 507
Składniki
Wykonanie ciasta: Jaja ubić z cukrem na parze, dodać przesiany, tarty razowy chleb. Dno małej tortownicy wyłożyć pergaminem, wylać ciasto. Piec w temp. 170 stopni około 30 minut. Gotowe ciasto przekroić wzdłuż Wykonanie masy: Kaszę zalać wódką na noc. Margarynę utrzeć z cukrem, następnie dodać nasączoną kaszę i kokos- dokładnie wymieszać. Masą przekładać ciasto i odstawić na kilka godzin do lodówki.