Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowy deserek dla dorosłych.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5636
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1117
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12228
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5166
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1541
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5636
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1117
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12228
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5166
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1541
Składniki
Wykonanie ciasta: Jaja ubić z cukrem na parze, dodać przesiany, tarty razowy chleb. Dno małej tortownicy wyłożyć pergaminem, wylać ciasto. Piec w temp. 170 stopni około 30 minut. Gotowe ciasto przekroić wzdłuż Wykonanie masy: Kaszę zalać wódką na noc. Margarynę utrzeć z cukrem, następnie dodać nasączoną kaszę i kokos- dokładnie wymieszać. Masą przekładać ciasto i odstawić na kilka godzin do lodówki.