Desery Przepis na:
Torcik makowo -malinowy

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 529
Dodano: 14.09.2014
Odsłon: 1060
Składniki
- Biszkopt: 5 jajek, 1 łyżka oleju
- 1 szklanka cukru, 1 łyżka gorącej wody
- 1 szklanka mąki ,2 łyżki budyniu wproszku
- 1 1/2 proszku do pieczenia
- Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe, kostka masła, mleko
- puszka masy makowej,
- 0,5 kg malin świeżych, 2 galaretki malinowe lub truskawkowe
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Białka ubić z cukrem na sztywno. Dodać po jednym żółtku, mąkę, i proszek do pieczenia. Następnie dodać olej, wodę. Piec w temp.200 stopni C przez 1/2 godzinki. Na ostudzone ciasto wyłożyć masę makową i krem budyniowy. Krem : gotujemy dwa budynie w mniejszej ilości mleka ( 1 i 1/2 szklanki mleka) gdy ostygnie miksujemy z kostką masła i wykładamy krem na masę makową .na krem układamy maliny.
-
Na maliny nakładamy tężejącą galaretkę. Smacznego!
Komentarze do przepisu (0)