Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne lekkie ciasto z galaretką i słodkimi nadziewanymi pierniczkami! Relelacyjne połączenie z sokiem z wiśni!
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 360
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 90
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Polecam.
Odsłon: 409
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 360
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 90
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Polecam.
Odsłon: 409
Składniki
Ciasto: Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka wymieszane z wodą, na końcu wsypać mąki wymieszane z kawą i proszkiem do pieczenia. Upiec w tortownicy o średnicy 22 cm ok. 20 minut. Masa wiśniowa: Na soku gotujemy kompot, dosładzamy go do smaku. Lekko studzimy. Przełożenie tortu: Ciasto- masa wiśniowa- pierniczki- galaretka przyrządzona według przepisu na opakowaniu