Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny - ostatni eksperyment owocowo-budyniowy
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5119
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 295
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13381
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2662
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5119
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 295
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13381
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2662
Składniki
Biszkopt kakaowy lub preferowana przeze mnie babka majonezowa, z tym, do składników należy dodać jeszcze 2 łyżeczki kakao. Po upieczeniu w małej tortownicy, przeciąć ciasto na dwie warstwy.
Odcedzić mandarynki. Z jednej szklanki soku z mandarynek + 1 szklanki soku pomarańczowego (Tymbark bez cukru z cząstkami pomarańczy) + 2 łyżek cukru + 1/4 kostki masła + 2 budynie śmietankowe przygotować budyń. Gorący wylać na pierwszą warstwę ciasta i po wyrównaniu, natychmiast przykryć drugą warstwą.
Z 1 szklanki soku pomarańczowego i budyniu z 1 łyżką cukru przygotować drugi budyń i wystudzić.
Ucierać mikserem miękkie masło (1/2 kostki) i dodawać stopniowo budyń. Ucierać do uzyskania jednolitej, puszystej konsystencji.
Drugą warstwę ciasta zwilżyłam brendy "Stock", a następnie wyłożyłam na nią połowę kremu. Pozostały krem zużyłam na posmarowanie boków tortu oraz wykonanie wianuszka szprycą do dekoracji.
Na kremie ułożyć mandarynki i polać je cieniutko gęstniejącą galaretką pomarańczową. Boki tortu obsypałam dodatkowo okruszkami ciasta.
Smacznego. Po skosztowaniu tortu zalecam intensywny spacer.