Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki tort czekoladowo-miętowy. Znika w oka mgnieniu. :)
Polecam.
Odsłon: 559
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 461
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 327
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 48
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 787
Polecam.
Odsłon: 559
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 461
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 327
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 48
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 787
Składniki
Śmietanę podgrzać, a następnie dodać czekoladki miętowe i wymieszać, aż się rozpuszczą. Śmietanę ostudzić i wstawić na noc do lodówki.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Miękkie masło zmiksować na puch razem z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Kolejno dodawać jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać do masy. Dodać mleko i kuwerturę. Przełożyć do tortownicy, wyrównać powierzchnię i piec 40-45 minut. Po upieczeniu ostudzić i przeciąć wzdłuż na pół.
Listki mięty posiekać. Śmietanęubić na sztywno, dodać usztywniacz i cukier waniliowy. Delikatnie połączyć z miętą i kuwerturą. Krem wyłożyć na dolny placek, przykryć górnym plackiem.
Śmietanę ubić na sztywno. Ozdobić tort kleksami i wysmarować boki. Posypać czekoladą i udekorować listkami mięty.