Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort bezowy"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Beza: białka ubijaj na sztywno, dodając po łyżce cukru. Dodaj mąkę ziemniaczaną i ocet, wymieszaj. Na papierze do pieczenia narysuj dwa okręgi o śr. 25 cm. Uformuj z piany dwa koła. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C, piecz 5 min. Zmniejsz do 120°C, susz półtorej godziny.
Krem: z cytryn zetrzyj skórkę, wyciśnij sok, wlej do garnka. Dodaj cukier, żółtka, jajka i mąkę ziemniaczaną. Mieszając, zagotuj. Dodaj olej, wymieszaj, gotuj około dwóch minut, aż krem zgęstnieje. Ostudź. Krem zmiksuj, dodając serek mascarpone.
Śmietanę kremówkę ubij z cukrem pudrem. Dodaj do kremu, wymieszaj. Ostudzone blaty bezowe posmaruj kremem, ułóż jeden na drugim, lekko dociśnij. Udekoruj borówkami.
Czas przygotowania 120 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie