Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort makowy z masą orzechową"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 184
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 65
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 95
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 184
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 65
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 95
Składniki
Jest w nim wszystko, co świąteczne. Przepis przysłała Magdalena Kaczmarek z Poznania
Ciasto: białka ubij z cukrem, dodając żółtka. Mak, mąkę i proszek połącz. Stopniowo wsyp do żółtek, mieszając. Ciasto wlej do formy o śr. 23 cm. Piecz 35 min w 170°C.
Masa: mleko zagotuj z orzechami. Ostudź. Masło utrzyj z cukrem pudrem, dodając masę orzechową. 200 ml gotowanej chłodnej wody wymieszaj ze spirytusem i sokiem z cytryny.
Biszkopt przekrój na trzy blaty. Spód nasącz ponczem, posmaruj powidłami i 1/3 masy. Ułóż ciasto, nasącz, posmaruj 1/3 masy, ułóż ciasto. Boki i wierzch posmaruj masą. Udekoruj.Źródło: Chwila dla Ciebie