Do góry

Desery Przepis na:

Tort pomarańczowy z malinami

Tort pomarańczowy z malinami

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 132

Dodano:

Odsłon: 1920

Orzeźwiający torcik

Składniki

  • przepis na biszkopt znajdziecie u mnie
  • 1 słoiczek dżemu pomarańczowego
  • 1 galaretka pomarańczowa
  • 0,660 l kremówki 36%
  • 10 malin
  • 1 pomarańcza
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W 1 szkl wody rozpuszczamy galaretkię studzimy, mieszamy z dżemem.

    Pieczemy biszkopt, studzimy, kroimy na trzy blaty.

    Ubijamy kremówkę z 2 łyżeczkami cukru. Dodajemy maliny.

    Propozycja przełożenia:

    biszkopt-mus pomarańczowy-biszkopt-kremówka-biszkopt-pozostała kremówka do dekoracji. Pomarańcza. :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 16 kwietnia 2014 Ślicznie i słodko się prezentuje i pewnie nieziemsko smakuje! :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń