Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tym razem ze swiezych truskawek... bardzo smaczne, ale jeszcze smaczniejsze na drugi dzien....
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
2 galaertki kaza dla 1/2 l, przygotowujemy wg przepisu tylko w 400ml wody; smietanke ubijamy wraz ze smietanfixem i mieszamy z zimnym roztworem galaretki. nie uzywamy przy tym miksera, tylko lyzki.
1 galaretke dla 1/2 litra, rozrabiamy z 1/2 liotra wody wg przepisu i ochladzamy.
na duzym talerzu gotowy spod do tortow okalamy forma do tortow, lub po prostu papierem.
truskawki myjemy i obieramy z szypulek. Przekrawamy na pol. czesc mieszamy ze smietana , czesc, zostawiamy na wierzch tortu.
smietane wymieszana z galaretka i truskawkami wstawiamy do zamrazalnika, czesto sprawdzamy konsystecje i mieszamy, jak zacznie gestniec, wylewamy na biszkopt. Na wierzch tortu ukladamy polowki truskawek i nastepnie wstawiamy do lodowki.
Podobnie postepujemy z galaretka na wierz tortu. jak tylko zacznie gestniec, wylewamy na wierzch tortu.
bardzo efektowny deser i bardzo smaczny. najlepiej jest go przygotowac dzien wczesniej. taki bedzie najsmaczniejszy.