Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jeden z moich pierwszych tortów. Biszkopt dwukolorowy i pyszna masa śmietankowa.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 814
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 65
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9199
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 814
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 65
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9199
Składniki
Całe jajka dokładnie ubijamy z cukrem. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Do utartych jajek dodajemy po łyżce mąkę, delikatnie mieszając. Na koniec dolewamy olej. 2/3 ciasta przekładamy do wysmarowanej 21 cm tortownicy. Resztę mieszamy z trawą cytrynową, jęczmieniem, cukrem waniliowym i wykładamy na białe ciasto. Biszkopt pieczemy ok. 30 minut w 170 C. Schłodzoną śmietanę ubijamy pod koniec dodajemy , cukier waniliowy, 2 fixy, syrop klonowy i odrobinę soku z cytryny. Upieczony biszkopt kroimy na pół. Dolną warstwę smarujemy powidłami śliwkowymi, nakładamy połówki truskawek, przykrywamy warstwą ubitej śmietany. Przykrywamy drugą częścią biszkoptu, nakładamy śmietanę i plasterki truskawek. Boki posypujemy kolorowymi opłatkami. Schładzamy.