Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 164 Ocena: 693
Dodano: 10.08.2018
Odsłon: 446
> 6 os. | > 60 min | średnie | drogie |
BISZKOPT:
Żółtka oddzielić od białek, Białka ubić na sztywno. żółtka ubić z gorącą woda i cukrem az powiększą swoją objętość, następnie dodać, połączyć z białkami. wyłączyć mikser i delikatnie łyżką wymieszać z przesianymi mąkami i proszkiem,
Ciasto wyłożyć na dużej formy natłuszczonej i wyłożonej papierem, piec ok 30 minut
KREM:
Ugotować budyń i wystudzić.
Masło zmiksować i dodawać po łyżce budyniu i cukru, by składniki dobrze sie połączyły,m wiec dajemy w małych porcjach, następnie wsypujemy kokos, dolewamy alkohol i miksujemy razem.
Wystudzony biszkopt przekrawamy na 3 części, każda cześć nasączmy woda z odrobiną alkoholu i sokiem z cytryny. Blat ciasta smarujemy dżemem, kładziemy 1/4 kremu, przykrywamy drugim blatem, smarujemy kremem, posypujemy rodzynkami i przykrywamy ostatnim blatem. wykładamy przedostatnią część kremu i dekorujemy wg uznania
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

SlodkoSlodka83 12 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Śliczny :-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

bietka5 10 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Śliczny torcik :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz