Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9567
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3183
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6655
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9567
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3183
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6655
Składniki
Wyłóż formę do babki dużym arkuszem gazy lub folii (musi wystarczyć jeszcze do przykrycia wierzchu paschy).
Posiekaj owoce suszone i imbir, wymieszaj w misce z likierem.
Zmiksuj na gładką masę cukier i masło. Dodaj żółtka i ubijaj do uzyskania kremu. Następnie wrzuć skórkę pomarańczową i cytrynową oraz suszone owoce. Na końcu dołóż twaróg i śmietanę. Wymieszaj.
Przełóż masę serową do przygotowanej formy, wyrównaj, zawiń gazę i wstaw do lodówki na przynajmniej 8 godzin.
Podpraż na suchej patelni płatki migdałów. Wyjmij paschę z lodówki, odwiń folię, przełóż deser na paterę. Ostrożnie zdejmij folię. Po wierzchu posyp płatkami migdałowymi.
12 porcji
4,50 zł porcja
Czas 40 min
278 kcalŹródło: Olivia