Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 229
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1143
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 229
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1143
Składniki
Wyłóż formę do babki dużym arkuszem gazy lub folii (musi wystarczyć jeszcze do przykrycia wierzchu paschy).
Posiekaj owoce suszone i imbir, wymieszaj w misce z likierem.
Zmiksuj na gładką masę cukier i masło. Dodaj żółtka i ubijaj do uzyskania kremu. Następnie wrzuć skórkę pomarańczową i cytrynową oraz suszone owoce. Na końcu dołóż twaróg i śmietanę. Wymieszaj.
Przełóż masę serową do przygotowanej formy, wyrównaj, zawiń gazę i wstaw do lodówki na przynajmniej 8 godzin.
Podpraż na suchej patelni płatki migdałów. Wyjmij paschę z lodówki, odwiń folię, przełóż deser na paterę. Ostrożnie zdejmij folię. Po wierzchu posyp płatkami migdałowymi.
12 porcji
4,50 zł porcja
Czas 40 min
278 kcalŹródło: Olivia