Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Traktor z cukierkami"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 216
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 757
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1804
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 277
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 216
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 757
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1804
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 277
Składniki
Jajka ubij z cukrem, aby powstała gęsta piana. Delikatnie wymieszaj ją z mąką. Dwie blachy wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto rozsmaruj na blachach i piecz 10-15 min w 170° C. Odstaw do schłodzenia. Z mleka, cukru i budyniu ugotuj gęsty krem, dodaj pokruszoną czekoladę, gotuj przez 3 minuty i odstaw. Gdy krem wystygnie, wmiksuj miękkie masło.
Upieczone ciasto pokrój w paski o szerokości 15 cm, sklej je kremem (ok. 1/3 kremu trzeba zostawić) i wstaw na 1 godz. do lodówki. Kiedy stężeją, podziel je na dwie części. Z jednej zrób przyczepę. Drugą pokrój i sklej kremem tak, by powstała kabina traktora.
Rurki posmaruj z wierzchu kremem i połóż na nie warstwę herbatników. Posmaruj je kremem i połóż na nie części traktora. Kabinę i przyczepę posmaruj pozostałym kremem, boki obsyp płatkami migdałowymi. Z okrągłych herbatników zrób koła. Traktor udekoruj słodyczami według własnej fantazji.
(bez czasu tężenia): 140 minut; Porcja: 823 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie