Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Trufle mocno czekoladowe"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4398
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34291
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2007
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113698
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4398
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34291
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2007
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113698
Składniki
Śmietankę kremówkę, miód i cukier waniliowy podgrzewamy uważając, by nie doprowadzić do zagotowania.
Zdejmujemy z ognia, dodajemy masło, obydwie, pokruszone na mniejsze kawałki, czekolady i likier amaretto. Mieszamy do rozpuszczenia czekolady i uzyskania jednolitej, gładkiej masy.
Masę wylewamy do płaskiego naczynia i pozostawiamy do wystudzenia, najlepiej na całą noc.
Następnego dnia, lekko zwilżonymi zimną wodą rękami, formujemy z masy małe kuleczki, które obtaczamy w przygotowanych posypkach. Ponownie odstawiamy do stężenia w zimne miejsce.
Czas przygotowania 35 minut. Cena jednej sztuki 1,10 zł
Wartość odżywcza jednej sztuki 240 kcal
Białko 7 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany38 gŹródło: Rewia