Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała kopia słynnego włoskiego deseru.
z podanej porcji wyszło mi 20 szt. Smakiem przypominają czekoladki Lindt - Li...
Odsłon: 6505
Gorąco polecam smaczne trufelki, które wiernie oddają smak deseru tiramisu.
Odsłon: 4486
Makaron z kurczakiem i szpinakiem to propozycja na szybki i smaczny obiad dla...
Odsłon: 1519
Propozycja na szybkie, sycące danie z makaronu z dodatkami ;) Polecam!
Odsłon: 29
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 242
Makaron z kurczakiem i szpinakiem to propozycja na szybki i smaczny obiad dla...
Odsłon: 1519
Propozycja na szybkie, sycące danie z makaronu z dodatkami ;) Polecam!
Odsłon: 29
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 242
Składniki
Zrobić espresso lub mocną rozpuszczalną kawę. Do gorącej kawy wsypać cukier puder i alkohol, dokładnie wymieszać. Odstawić kawę do wystudzenia.
Biszkopty rozkruszyć na drobny piasek, ręcznie lub za pomocą blendera. Zalać ostudzoną kawą, dokładnie wymieszać. Do masy dodać mascarpone i ponownie, bardzo dokładnie, wszystko wymieszać ręcznie.
Masę schodzić przez godzinę w lodówce. Po tym czasie formować małe kulki, następnie obtoczyć je dokładnie w kakao. Trufle przechowywać w zimnym miejscu.
*przepis pochodzi ze strony: http://www.poezja-smaku.pl/trufle-o-smaku-tiramisu/
Przepisy Desery
Desery
Łabędzi puch
Desery
Mazurek wielkanocny Magdy Gessler
Desery
Mazurek kajmakowy
Desery
Mazurek z dżemem
Łabędzi puch
Łabędzi puch to ciasto, którego nazwa zobowiązuje. Śnieżnobiałe wiórki kokoso...
Odsłon: 100
Mazurek wielkanocny Magdy Gessler
Przepis Magdy Gessler na pysznego mazurka wielkanocnego, którego nie powinno...
Odsłon: 93