Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe na nadchodzący sezon truskawkowy :) Raczej szybkie, bardzo dobre:)
Ciasto wykonane w formie Lilianna firmy Tupperware (na taką wielkość podane proporcje).
Mus truskawkowy zagotować, jak będzie gorący wsypać galaretkę i mieszać aż do dokładnego rozpuszczenia. Kiedy truskawki zaczną tężeć wylać większość na spód formy Lilianna. (Zostawić odrobinę żeby wyłożyć "w środku" ciasta).
Na parze ubić jajka z cukrem (aż będą gorące i znacznie zwiększą objętość), pozostawić do schłodzenia w temperaturze pokojowej.
Utrzeć margarynę dodając powoli masę z jajek i cukru, następnie zmielony przez maszynkę ser. Kiedy masa jest już jednolita, wsypujemy mleko w proszku. Następnie do masy dodajemy żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. (RADA: żelatynę rozpuszczam w zimnej wodzie, ona wówczas pęcznieje, a potem ogrzewam w kąpieli wodnej - pięknie się rozpuszcza, bez grudek, można ją potem cienkim strumyczkiem wlać do masy).
Do Lilianny, w której są zastygnięte już truskawki rozkładam połowę masy, następnie namoczone w kawie biszkopty (na zdjęciu wyżej niestety zbyt słabo namoczone bo ciut suche :( ), następnie wykładam kilka łyżek pozostałych truskawek, resztę sera i drugą warstwę nasączonych w kawie biszkoptów.
Włożyć do lodówki na minimum 3 godziny, wyjąć z formy i podawać. Smacznego!
Rachatłukum, lokum, turkish delight pod tymi nazwami kryje się niezwykle słod...
Odsłon: 956
Lekka i pyszna duszona ryba w sosie pomidorowym z warzywami.
Odsłon: 36
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 98
Pyszne i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 115
Lekka i pyszna duszona ryba w sosie pomidorowym z warzywami.
Odsłon: 36
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 98
Pyszne i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 115
Składniki
Ciasto wykonane w formie Lilianna firmy Tupperware (na taką wielkość podane proporcje).
Mus truskawkowy zagotować, jak będzie gorący wsypać galaretkę i mieszać aż do dokładnego rozpuszczenia. Kiedy truskawki zaczną tężeć wylać większość na spód formy Lilianna. (Zostawić odrobinę żeby wyłożyć "w środku" ciasta).
Na parze ubić jajka z cukrem (aż będą gorące i znacznie zwiększą objętość), pozostawić do schłodzenia w temperaturze pokojowej.
Utrzeć margarynę dodając powoli masę z jajek i cukru, następnie zmielony przez maszynkę ser. Kiedy masa jest już jednolita, wsypujemy mleko w proszku. Następnie do masy dodajemy żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. (RADA: żelatynę rozpuszczam w zimnej wodzie, ona wówczas pęcznieje, a potem ogrzewam w kąpieli wodnej - pięknie się rozpuszcza, bez grudek, można ją potem cienkim strumyczkiem wlać do masy).
Do Lilianny, w której są zastygnięte już truskawki rozkładam połowę masy, następnie namoczone w kawie biszkopty (na zdjęciu wyżej niestety zbyt słabo namoczone bo ciut suche :( ), następnie wykładam kilka łyżek pozostałych truskawek, resztę sera i drugą warstwę nasączonych w kawie biszkoptów.
Włożyć do lodówki na minimum 3 godziny, wyjąć z formy i podawać. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
PUSZYSTY I DELIKATNY SERNIK Z OWOCAMI
Desery
Sernik czekoladowy
Desery
Ciasteczka Cookies - przepis na amerykańskie ciastka z czekoladą
Desery
Sernik na zimno z owocami
PUSZYSTY I DELIKATNY SERNIK Z OWOCAMI
Domowy sernik, ten, przypominający smak dzieciństwa i najmilsze chwile lubi c...
Odsłon: 136
Sernik czekoladowy
Sernik jest pyszny, kremowy. Polecam.
Odsłon: 48