Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis z kilku składników. Bez cukru, bez glutenu, bez szkodliwych tłuszczy. Najlepszy sposób na przygotowanie eleganckiego deseru z jogurtu naturalnego i gorzkiej czekolady.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4953
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13403
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5833
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7529
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4953
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13403
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5833
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7529
Składniki
Do miski dodajemy pokruszone wafle ryżowe, słodzik, wiórki kokosowe, cynamon i jogurt naturalny. Mieszamy.
Czekoladę kruszymy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Truskawki nacinamy ostrym nożem, nie docinając do końca. Robimy cztery płatki przy szypułce, następne cztery między tymi wcześniej wyciętymi. Czubek truskawki rozcinamy na kilka części zależnie od wielkości truskawki. Powstałe "płatki" lekko rozchylamy, otrzymujemy tym samym gotowy "kwiatek".
Porcję jogurtu nakładamy do miseczek. Polewamy roztopioną czekoladą. Deser dekorujemy truskawkowym kwiatkiem i wkładamy do lodówki na godzinę. Smacznego!