Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis z kilku składników. Bez cukru, bez glutenu, bez szkodliwych tłuszczy. Najlepszy sposób na przygotowanie eleganckiego deseru z jogurtu naturalnego i gorzkiej czekolady.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19309
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13066
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1713
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232174
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19309
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13066
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1713
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232174
Składniki
Do miski dodajemy pokruszone wafle ryżowe, słodzik, wiórki kokosowe, cynamon i jogurt naturalny. Mieszamy.
Czekoladę kruszymy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Truskawki nacinamy ostrym nożem, nie docinając do końca. Robimy cztery płatki przy szypułce, następne cztery między tymi wcześniej wyciętymi. Czubek truskawki rozcinamy na kilka części zależnie od wielkości truskawki. Powstałe "płatki" lekko rozchylamy, otrzymujemy tym samym gotowy "kwiatek".
Porcję jogurtu nakładamy do miseczek. Polewamy roztopioną czekoladą. Deser dekorujemy truskawkowym kwiatkiem i wkładamy do lodówki na godzinę. Smacznego!