Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis z kilku składników. Bez cukru, bez glutenu, bez szkodliwych tłuszczy. Najlepszy sposób na przygotowanie eleganckiego deseru z jogurtu naturalnego i gorzkiej czekolady.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7302
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2754
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20296
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 602
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7302
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2754
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20296
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 602
Składniki
Do miski dodajemy pokruszone wafle ryżowe, słodzik, wiórki kokosowe, cynamon i jogurt naturalny. Mieszamy.
Czekoladę kruszymy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Truskawki nacinamy ostrym nożem, nie docinając do końca. Robimy cztery płatki przy szypułce, następne cztery między tymi wcześniej wyciętymi. Czubek truskawki rozcinamy na kilka części zależnie od wielkości truskawki. Powstałe "płatki" lekko rozchylamy, otrzymujemy tym samym gotowy "kwiatek".
Porcję jogurtu nakładamy do miseczek. Polewamy roztopioną czekoladą. Deser dekorujemy truskawkowym kwiatkiem i wkładamy do lodówki na godzinę. Smacznego!