Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis z kilku składników. Bez cukru, bez glutenu, bez szkodliwych tłuszczy. Najlepszy sposób na przygotowanie eleganckiego deseru z jogurtu naturalnego i gorzkiej czekolady.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2509
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1064
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1384
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2509
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1064
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1384
Składniki
Do miski dodajemy pokruszone wafle ryżowe, słodzik, wiórki kokosowe, cynamon i jogurt naturalny. Mieszamy.
Czekoladę kruszymy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Truskawki nacinamy ostrym nożem, nie docinając do końca. Robimy cztery płatki przy szypułce, następne cztery między tymi wcześniej wyciętymi. Czubek truskawki rozcinamy na kilka części zależnie od wielkości truskawki. Powstałe "płatki" lekko rozchylamy, otrzymujemy tym samym gotowy "kwiatek".
Porcję jogurtu nakładamy do miseczek. Polewamy roztopioną czekoladą. Deser dekorujemy truskawkowym kwiatkiem i wkładamy do lodówki na godzinę. Smacznego!