Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tureckie placki z dyni"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 189
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 69
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 189
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 69
Składniki
Obrane marchewki, cebulę i oczyszczoną z pestek dynię zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Po kwadransie odciśnij warzywa z nadmiaru soku i przełóż do miski.
Wbij jajko i wsyp przesianą przez sito mąkę pszenną.
Następnie dodaj posiekane drobno zioła oraz pokruszoną fetę. Wymieszaj i dopraw do smaku (ostrożnie z solą, bo feta sama w sobie jest słona).
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju, nakładaj łyżką porcję ciasta i smaż placki na wolnym ogniu, na rumiano z obu stron.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 340. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax