Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wafle przekładane masą z mlekiem w proszku to świetny pomysł na deser do popołudniowej kawy. Przepis jest nieskomplikowany i stosunkowo niedrogi. Masę możesz urozmaicić według uznania, dodać do niej masło orzechowe lub zrezygnować z kakao i zamiast niego użyć 2 łyżek cukru waniliowego.
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 39
Doskonałą lazanię z cukinii przygotujesz zastępując tradycyjny makaron plaste...
Odsłon: 690
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 54
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 38
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 26
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 39
Doskonałą lazanię z cukinii przygotujesz zastępując tradycyjny makaron plaste...
Odsłon: 690
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 54
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 38
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 26
Składniki
W większym garnku rozpuść masło, gdy będzie płynne, dodaj cukier, kakao i wlej mleko. Całość trzymaj na średnim ogniu i cały czas mieszaj, do momentu połączenia się składników. Następnie odstaw masę do przestygnięcia.
Gdy będzie chłodna, dodaj do niej partiami mleko w proszku. Dokładnie wymieszaj. Masa nie powinna mieć żadnych grudek, powinna być gładka i lśniąca.
Na papierze do pieczenia umieść wafel i wyłóż masę na całą jego powierzchnię. Następnie przykryj kolejnym waflem i czynność powtórz. Ostatni wafel przykryj z wierzchu papierem do pieczenia i przyłóż czymś ciężkim np. książką. Odstaw na 2-3 godziny.
Gotowe wafle pokrój na mniejsze kwadraty, przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.