Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Warzywa faszerowane z pieca"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 109
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 109
Składniki
na 6 porcji
pęczek natki pietruszki
200 ml bulionu
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 85 minut
Ryż ugotować na półsurowo. Obrać 6 cebul, odciąć wierzchy, gotować 10-15 minut w posolonej wodzie. Papryki rozciąć na połowy, pozbawić nasion. Pomidory rozciąć w poprzek na połowy i wydrążyć miąższ. Cukinie umyć, osuszyć, rozciąć wzdłuż na połowy, wydrążyć miąższ. Cebule odcedzić, przelać zimną wodą, wydrążyć środki.
Odłożoną cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na łyżce masła. Wymieszać z mięsem, ryżem, posiekaną natką pietruszki, koncentratem pomidorowym. Farsz doprawić solą, pieprzem oraz papryką w proszku. Napełnić nim wydrążone warzywa.
Warzywa ustawić w dużej formie żaroodpornej. Polać resztą stopionego masła i bulionem. Dusić 60 minut w 200°C. Podawać np. z gęstą kwaśną śmietaną.Źródło: Życie na gorąco