Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Warzywa gotowane na parze"
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 717
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 194
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 717
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 194
Składniki
Wszystkie warzywa umyj lub oczyść, jeśli potrzeba obierz, pokrój na nieduże kawałki, kalafior i brokuł podziel na małe różyczki.
Warzywa ułóż w garnku do gotowania na parze lub na wkładce do gotowania na parze. Posyp solą i ziołami, ugotuj (warzywa powinny być dość twarde).
Jogurt naturalny wymieszaj ze szczyptą kolendry, bazylii, tymianku i ew. odrobiną słodziku. Sosem polej warzywa.
Rady doświadczonej kucharki
Mus będzie gładki, jeśli rozpuścisz żelatynę w kąpieli wodnej: namocz ją w małej ilości zimnej wody. Gdy zgęstnieje, ustaw na naczyniu z gorącą wodą i mieszaj, podgrzewając, aż się rozpuści.Źródło: Chwila dla Ciebie