Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Warzywa gotowane na parze"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3728
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34207
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1556
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113643
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3728
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34207
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1556
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113643
Składniki
Wszystkie warzywa umyj lub oczyść, jeśli potrzeba obierz, pokrój na nieduże kawałki, kalafior i brokuł podziel na małe różyczki.
Warzywa ułóż w garnku do gotowania na parze lub na wkładce do gotowania na parze. Posyp solą i ziołami, ugotuj (warzywa powinny być dość twarde).
Jogurt naturalny wymieszaj ze szczyptą kolendry, bazylii, tymianku i ew. odrobiną słodziku. Sosem polej warzywa.
Rady doświadczonej kucharki
Mus będzie gładki, jeśli rozpuścisz żelatynę w kąpieli wodnej: namocz ją w małej ilości zimnej wody. Gdy zgęstnieje, ustaw na naczyniu z gorącą wodą i mieszaj, podgrzewając, aż się rozpuści.Źródło: Chwila dla Ciebie