Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Warzywa na liściach szpinaku"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2772
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1291
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 745
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 90
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2772
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1291
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 745
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 90
Składniki
Szpinak bardzo dokładnie płuczę na durszlaku pod zimnym strumieniem bieżącej wody. Pozostawiam, by dobrze obciekł. Suche listki grubo siekam i przekładam na półmisek.
Pomidorki myję, osuszam na papierowym ręczniku. Koktajlowe kroję na połówki, a jeśli używam nieco większych – tnę je na ćwiartki. Ogórek myję, wycieram, obieram, ale tak, by pozostały cieniutkie paseczki skórki. Warzywko kroję w niewielką kosteczkę. Cebulę obieram, płuczę, dość drobno siekam.
Pomidorki mieszam z ogórkiem oraz cebulą. Warzywa przyprawiam do smaku solą oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem. Mieszankę wykładam na szpinak.
Majonez mieszam z jogurtem naturalnym tak, by nie było grudek. Sos przyprawiam obranym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Polewam tym sałatkę przed podaniem.
<strong>Magdalena Imielińska z Ciśca</strong>
Porcja zawiera ok. 200 kcal
Porcja kosztuje ok. 1,50 złŹródło: Tina