Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Warzywa na liściach szpinaku"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 451
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13181
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 451
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13181
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Składniki
Szpinak bardzo dokładnie płuczę na durszlaku pod zimnym strumieniem bieżącej wody. Pozostawiam, by dobrze obciekł. Suche listki grubo siekam i przekładam na półmisek.
Pomidorki myję, osuszam na papierowym ręczniku. Koktajlowe kroję na połówki, a jeśli używam nieco większych – tnę je na ćwiartki. Ogórek myję, wycieram, obieram, ale tak, by pozostały cieniutkie paseczki skórki. Warzywko kroję w niewielką kosteczkę. Cebulę obieram, płuczę, dość drobno siekam.
Pomidorki mieszam z ogórkiem oraz cebulą. Warzywa przyprawiam do smaku solą oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem. Mieszankę wykładam na szpinak.
Majonez mieszam z jogurtem naturalnym tak, by nie było grudek. Sos przyprawiam obranym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Polewam tym sałatkę przed podaniem.
<strong>Magdalena Imielińska z Ciśca</strong>
Porcja zawiera ok. 200 kcal
Porcja kosztuje ok. 1,50 złŹródło: Tina