Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Warzywny miszmasz"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 246
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 120
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 246
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 120
Składniki
Warzywa obierz, umyj. Ziemniaki pokrój w plastry i obsmaż na oleju razem z cebulą. Plastry boczku oprósz słodką papryką, smaż na rozgrzanym oleju.
Na dno garnka wlej olej, włóż ziemniaki z cebulą i przeciśnięty czosnek. Dodaj fasolę, osączoną fasolę z puszki, pokrojone na mniejsze kawałki marchewki. Smaż przez chwilę. Do garnka wlej dwie szklanki wody.
Danie przypraw solą i pieprzem ziołowym, włóż gałązki rozmarynu. Na wierzchu ułóż paski boczku. Garnek przykryj, duś pod przykryciem około godziny. Gotowe danie przełóż do miseczek, posyp natką pietruszki.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień