Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wegański burger"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2771
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1290
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 743
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 90
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2771
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1290
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 743
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 90
Składniki
Makaron typu wstążki wrzuć na posolony wrzątek i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie, trzymaj w cieple (pod przykryciem).
Szparagi oczyść, odetnij końcówki. Ustaw je pionowo w garnku i zalej wodą tak, by główki wystawały ponad powierzchnię. Dodaj po sporej szczypcie soli i cukru. Gotuj 10-12 minut. Odlej, przekrój na mniejsze kawałki.
Sałatę podziel na liście, opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym. Opłucz oraz osusz dowolne kiełki (lub rukiew wodną).
Na sos utrzyj musztardę z naturalnym płynnym miodem oraz oliwą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na talerzykach układaj warstwami liście sałaty, szparagi, ponownie liście sałaty, makaron i kiełki. Każdą warstwę polewaj przygotowanym sosem.
Czas ok. 25 min; porcja – 170 kcal, cena 3,20 zł, 4 porcje.
. Do typowo wegańskiego dania użyj makaronu bez jajek.Źródło: Świat kobiety