Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako dziecko uwielbiałam słodki, kokosowy batonik Bounty. Byt moim ulubionym! Do dzisiaj kocham wszystko co kokosowe. Udało mi się wiernie odtworzyć smak klasycznego Bounty w moich pralinkach, które są wegańskie, nie zawierają cukru i przygotowuje się je naprawdę szybciutko. Z przepisu wychodzi 25 pralinek, jedna ma 169 kalorii ( na składnikach których użyłam ja, kaloryczność może lekko się różnić ze względu na użyte przez ciebie składniki ). Łapcie przepis!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 508
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 157
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 508
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 157
Składniki
Wiórki zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut. Po tym czasie wodę odlej, a wiórki odciśnij z jej nadmiaru.
Wiórki wrzuć do miski. Dodaj do nich pozostałe składniki (poza tymi na polewę) i dokładnie wymieszaj. Masę wstaw do zamrażalnika na 30 minut.
Po tym czasie z masy formuj małe kuleczki. Każdą z nich maczaj w polewie : Czekoladę połam na kawałki i umieść w rondelku wraz z mlekiem migdałowym. Podgrzewaj do momentu rozpuszczenia czekolady i połączenia składników.
Gotowe pralinki wstaw do lodówki do czasu zastygnięcia polewy.