Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wegetariańskie pakieciki"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
Opłukaną rukolę posiekaj i przesmaż na maśle. Odstaw. Mleko zmiksuj z jajkami. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli. Odstaw na 10 minut, wmieszaj połowę rukoli. Na posmarowanej olejem patelni smaż naleśniki.
Serek wymieszaj ze śmietaną. Dodaj posiekaną dymkę ze szczypiorem oraz pokrojoną w kosteczkę połówkę czerwonej papryki. Dip dopraw solą oraz pieprzem. Naleśniki zwiń z resztą rukoli. Podawaj z dipem.
porcji, czas ok. 45 min; porcja – 340 kcal, cena 3,50 złŹródło: Świat kobiety